בדרך לחיוך המושלם נתקלתם ברשלנות רפואית – מה אפשר לעשות?

You are currently viewing בדרך לחיוך המושלם נתקלתם ברשלנות רפואית – מה אפשר לעשות?

 

כשאנחנו מקבלים שירות רפואי מכל סוג אנחנו מעניקים לא מעט כוח לרופא המטפל בנו מתוך אמונה שהטיפול יטיב איתנו. עם זאת, למרבה הצער קורה לא מעט שהטיפול לא רק שלא משיג את מטרתו אלא גורם לנזק, או שלא ננקטו הפעולות הנדרשות לשיפור המצב הרפואי.

אם נגרם לכם נזק מטיפול רפואי ואתם חושבים מה אפשר לעשות אם עברתם רשלנות רפואית בטיפול שיניים, חשוב מאוד להכיר את המושג "רשלנות רפואית" ולקבל סיוע משפטי מקצועי אם הוא רלוונטי למקרה.

מהי רשלנות רפואית?

בחוק הישראלי אין הגדרה נפרדת לרשלנות רפואית, והיא למעשה סוג מסוים של רשלנות המוגדרת לפי החוק היא כאשר אדם לא השתמש במיומנויות המקצועיות שלו כמו שצריך ולא היה זהיר דיו בעבודתו בכל הנוגע לאדם אחר. לפיכך, במקרה של רשלנות רפואית מדובר במתן שירותים רפואיים הסוטים מרמת הזהירות הנדרשת והסבירה תוך גרימת נזק למטופל. נדגיש כי הנזק למטופל ברשלנות רפואית נגרם בשל אותה סטייה מהזהירות.

חשוב לדעת – לא כל טעות היא רשלנות רפואית

כולם טועים לפעמים, ורופאים לא יוצאים מכלל זה. חשוב לדעת שלא כל טעות היא רשלנות, ויותר מזה: לא כל טעות שניתן היה לחזות מראש נחשבת לרשלנות רפואית, וזה כולל טיפול רפואי שכשל או מחלה שאובחנה מאוחר מדי. המשמעות היא שמרחב התמרון בבית המשפט הוא רחב למדי ולכן עולה החשיבות באיכות הליווי המשפטי שתקבלו. המקצועיות והמיומנות של עורך הדין שילווה אתכם יעשו את ההבדל בין דחייה של התביעה שלכם ולבין קבלתה וזכאות לפיצויים מלאים.

התיישנות תביעת רשלנות רפואית

אם אתם חושבים שסבלתם מרשלנות רפואית בשל טיפול כושל או היעדר טיפול חשוב לפעול בהקדם ולא להיגרר עם התביעה במשך שנים. על תביעות רשלנות רפואית חלה התיישנות, כאשר לפי חוק ההתיישנות תביעת רשלנות רפואית מתיישנת בתוך 7 שנים מהיום בו לכאורה נגרם הנזק. כלל זה כולל מספר חריגים, כמו למשל במקרה של קטינים הספירה מתחילה רק לאחר שמלאו להם 18 שנים. קיימים חריגים נוספים אך ההמלצה שלנו היא לא להתעכב עם התביעה.

תביעות רשלנות רפואית – את מי תובעים?

ישנם מספר גורמים שניתן לתבוע, כאשר הגורם הנתבע משתנה ממקרה למקרה: איש צוות רפואי שטיפל בכם וגרם לרשלנות, בית החולים או המוסד הרפואי בו התקיימה הרשלנות, קופת החולים שנתנה את השירות ומדינת ישראל.

למשל, קיבלתם טיפול רפואי רשלני בבית חולים ממשלתי תוכלו לתבוע את בית החולים או את מדינת ישראל, שהיא למעשה ארגון הגג המנהל אותו. לעומת זאת אם הרשלנות התבצעה בקליניקה פרטית, תוכלו לתבוע את הקליניקה או את הרופא שטיפל בכם (או יותר נכון – את חברת הביטוח שלו).

אני מעוניין להגיש תביעת רשלנות רפואית, מה חשוב לדעת?

הדבר הראשון שיש לדאוג לו הוא תיעוד של כל פעולה. יש לבקש את התיק הרפואי שאמור לתעד כל טיפול שקיבלתם ולהקפיד לשמור כל מסמך רפואי שעובר תחת ידכם. בנוסף, החשיבות של הליווי המשפטי שתקבלו קריטית. כפי שכתבנו, ההגדרה לרשלנות היא רחבה וקיים מרחב פרשנות רחב בבית המשפט. עבודה איכותית ומקצועית של עורך דין תביא לכך שהמקרה שלכם יוגדר כרשלנות רפואית ובהתאם תקבלו את הפיצויים המגיעים לכם.