בתור עסק, תחום המחשוב בוודאי מספק לכם סיוע רב, באופנים רבים ומגוונים. מאחר שאין לכל סוג עסק צורך בכל סוג פתרון מחשוב שהוא, שאלה חשובה ביותר היא כיצד לבחור את מה שמתאים לכם? במקרה זה, אנו מדברים ספציפית על שרות בשם DRP. מה זה והאם זה דרוש גם לרשתות אופנה וביגוד גדולות? הינה כל התשובות
מהו DRP?
ראשית, כמה הגדרות בסיסיות: DRP הם ראשי התיבות Disaster Recovery Plan. כלומר תכנית להתאוששות מאסון. על אילו אסונות מדובר? אלה כמה דוגמאות: פריצה לעסק וגנבת מחשבים, עשויה להשאיר אתכם במצב שבו לא בדיוק ניתן להמשיך ולתפקד כרגיל. עשוי להיות כשל טכני חמור בשרת, אשר גורם למערכות המחשב שלכם שלא להיות זמינות. שריפה מקומית במבנה שבו נמצא העסק, עלולה להזיק למדיות אחסון ואפילו לגיבוי ששמרתם בצד. במדינת ישראל אנו חווים גם מקרים מיוחדים של טרור ומלחמות. מדי פעם יש רעידות אדמה. הצפות אינן דבר נדיר בתחילת החורף או בכלל במבנים. הפסקות חשמל, טעויות אנוש, פושעי מחשב שפוגעים במערכות שלכם – לא חסרים סיכונים למחשוב! אך אל דאגה – יש לכל אלה מענים מסוגים שונים. באמצעות שירות כמו drp, ניתן להיערך מראש למצבי משבר שונים במערכות המחשוב, בכדי לצמצם למינימום את הנזקים מהם. באופן בסיסי, מדובר על שירותי גיבוי ושחזור מתקדמים. גיבוי הוא במילא דבר שחשוב מאוד לעסקים לבצע היטב. אך צידו השני של המטבע הוא השחזור. ללא נהלי ומנגנוני שחזור יעילים ובדוקים, מנין לכם שתוכלו להיעזר בגיבוי בשעת חירום, בכדי להציל את המצב?
מה כוללים שירותים כאלה?
שירות DRP איכותי, יתבטא בין השאר בדברים האלה:
- זמינות גבוהה – השרות יהיה זמין באופן רצוף, עם יכולת לתקשר מולו במהירות, לשם גיבוי באופן שוטף או התאוששות במקרי חירום.
- קלות שימוש – קלות של ביצוע פעולות גיבוי ושחזור, דרך ממשק משתמש פשוט ונוח.
- שחזור מהיר ומאובטח – כמובן, מנגנוני השחזור שכלולים בשרות קריטיים במיוחד. במנגנונים אלה משולבת אוטומציה, כעזר לביצוע הדברים במהירות. במצבי חירום, מהירות זו עשויה להיות משמעותית מאוד לעסק, אשר כל השבתה של המחשבים שלו מזיקה להכנסות שלו, לשמו הטוב ועוד.
DRP כשרות ענן
חשוב לציין, שמדובר על DRP כשירות ענן. מה זה אומר ומדוע זה חשוב? שרות ענן, פירושו שפעולות הגיבוי והשחזור מבוצעות מול שרתים מרוחקים, אצל ספק השרות. גם המידע שלכם שגיביתם, ישמר בשרתים אלה. זאת, בשונה מגיבוי ושחזור באמצעות שרתים פנימיים בסניפי הרשת. מה היתרון בכך? אם יהיה חס ושלום מקרה חירום בהנהלת רשת האופנה והביגוד, כגון שריפה חשמלית בחדר מחשבים, מה יהיה עם המידע שגיביתם לשם? הוא עצמו עשוי להיות קרבן מקרה החירום ולכן לא זמין. במקרה של שרות DRP בענן לעומת זאת, המידע שלכם עשוי להיות ממוקם בצד השני של העולם או בחוות שרתים מאובטחת בישראל. לכן הוא יהיה שלם ובטוח וזמין לגישה. כמו כן, המעבר לגיבוי ושחזור דרך שרות חיצוני כזה, חוסך לכם המון בצורך להחזיק שרתי גיבוי, במשאבי זמן וכוח אדם שיטפלו בציוד ובתהליכי הגיבוי ועוד. יש למעשה יתרונות נוספים לכל עולם שירותי הענן, אך לא כאן המקום להרחיב לגביהם.
למי זה מומלץ ולמה?
שירותי DRP מומלצים לכל עסק בעצם, מאחר שהם דרך מצוינת לשפר את השרידות העסקית במקרי חירום. שיפור השרידות, מקדם יכולת להבטיח "המשכיות עסקית". כלומר, להבטיח שפעילותכם החיונית לא תיפגע או תיפגע כמה שפחות. הדבר מתאים מאוד לעסקים קטנים שאין להם די תקציב למחשוב פנימי. אך הוא גם מתאים וחשוב בהחלט לעסקים גדולים, כגון רשתות אופנה וביגוד. גם אם יש לכם משאבים למתן תשובה פנימית לכך, האם לא עדיף להשקיע אותם בליבה העסקית שלכם? כלומר, בענייני ניהול סניפי הרשת, ניהול מלאי הבגדים, שיווק והשגת לקוחות, ניהול מבצעים וכדומה?
לסיכום
בשורה התחתונה, אין ספק שחיוני שתכירו את נושא ההתאוששות מאסון. בהמשך לכך, כדאי מאוד להיערך כראוי, בסיוע שירותים לתחום זה וייעוץ מקצועי.